PRO AKTUÁLNÍ INFORMACE KLIKNĚTE ZDE

Co je to kebab?

Kebab je rychlý pokrm z turecké kuchyně. Doner kebab se připravuje z různých druhů masa grilovaných na rotačním grilu, z kterého se postupně odkrajují plátky masa. Je často podáván v tureckém chlebu se zeleninou (především cibule, rajčata...), a různými druhy omáček. Dále je u döner kebab oblíbené podávání s hranolky.

Kebab se velmi podobá arabskému pokrmu shawarma, mexickému tacos al pasto či řeckému gyrosu. Na dobře propečeném kebabu nebo gyrosu si pochutná celá rodina. Více o hisotii ZDE

Novinky

Rotační grily od profesionálů

10.05.2012 15:26
Jsme specialisté na kebab. Naše firma se zabývá prodejem gyros grilů, příslušenstvím, prodejem masových produktů a vybavováním provozoven již více jak 10 let. Máme mnohaleté zkušenosti s projektováním provozoven i školením personálu. Zvolte si nás a odebírejte zboží od profesionálů.
<< 1 | 2


KEBAB DNES

Původní forma dnešního döner
kebabu ( gyrosu ) pochází z
Oltu. Je to městečko blízko
Erzurumu v Turecku. Původní
forma je grilovaná vodorovně
a řezy jsou krájené tlustší až
následně se začalo gyros
maso grilovat svisle. Moderní
forma byla vynalezena v 19.
století v Burse. Jídlo zvané 
Iskender pochází právě odsud.
Jde o kebab se smaženým
chlebem a jogurtem. Původní
forma je ještě podávána v
mnohých městech Turecka.